Blog over auto service

Blog over auto service

Wat te doen bij autoschade

by Salvador Welch

Iedereen kent het wel, je hebt een auto waar je zo zuinig op bent, maar helaas is er door jouw toedoen of door het toedoen van iemand anders schade aangebracht aan de auto. Dit is natuurlijk enorm vervelend, maar gelukkig kan dit in de meeste gevallen eenvoudig weer opgelost worden. Ik heb speciaal voor jou op een rij gezet wat je het beste kunt doen als je te maken hebt met autoschade zodat alles zo snel mogelijk opgelost wordt en jouw auto binnen de kortste tijd weer als nieuw is. 

De eerste stappen

Als je een ongeluk met jouw auto hebt gehad waar schade ontstaan is dan is het allereerst belangrijk dat je contact opneemt met de politie en of ambulance, indien nodig. Mocht dit niet nodig zijn dan is het handig om samen met de andere partij een schadeformulier in te vullen. Hierbij is het een aanrader om ook foto's te maken van de situatie, zodat je deze later gemakkelijk opnieuw kunt bekijken. Let er bij een aanrijding of een andere vorm van schade ook op of er getuigen zijn die het hebben gezien. Schrijf in dit geval hun gegegevens op zodat zij eventueel later gehoord kunnen worden als er vragen zijn op het gebied van de aansprakelijkheid.   

Ergere schade

Als de schade groter is dan eerder aangegeven, kan het nodig zijn om contact op te nemen met een sleepdienst wanneer je niet verder kan rijden. Hiervoor kun je het beste via jouw verzekering kijken welke sleepdienst er beschikbaar is. De kosten hiervoor worden via de berger bij de verzekeraar gedeclareerd zodat jij je hierover geen zorgen hoeft te maken.   

De verzekering

In alle gevallen is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar hoe je verzekerd bent. ik heb voor je uitgezocht waar jij precies moet zijn voor het declareren en indienen van jouw schade. Als je een casco verzekering hebt dan kun je de schade eenvoudig indienen bij de verzekeraar. Ben je niet casco verzekerd dan is het belangrijk om te kijken of de schuld bij jou ligt of bij de andere partij. Als de andere partij schuldig is dan kun je de schade melden bij de verzekeraar van de andere partij of je kunt een tussenpersoon inschakelen die dit voor jou oplost. Als er sprake is van een ander geval dan is het niet nodig om de schade te melden bij de verzekeraar en moet je zelf de kosten voor het schadeherstel betalen. Het is dus ook belangrijk om goed te controleren wat voor verzekering jij hebt voor jouw auto. Voor autoschadeherstel kan je terecht bij Autoschade Bert Verweijen.


Delen  

Over ons

Blog over auto service

Goedendag, aan het woord is hier Wyse. Mijn leven bestaat een en al uit het kopen en verkopen van klassieke auto's. Mijn grootouders begonnen vroeger een auto service in het midden van Nederland, dit bedrijf werd overgenomen door mijn ouders. Op het moment zijn ze het pensioen ingegaan, maar nog altijd werken ze keihard met het handelen van auto's. Naast het familiebedrijf ben ik zelf een ervaren autofanaat. Ik koop klassieke auto's in, transformeer ze tot een gloednieuwe bak en doe ze van de hand. Met een geweldig team aan amateurs gaan we ook aan de slag voor een milieuvriendelijk en schoon Nederland. Voor meer informatie hierover bekijk mijn blog!

Categorie├źn

Archief

Recente artikelen