Blog over auto service

Blog over auto service

Reizen met de touringcar biedt heel veel voordelen

by Salvador Welch

Reizen per bus biedt veel meer voor- dan nadelen. Helemaal als sprake is van een luxere uitvoering. Je weet wel, met nét even meer beenruimte en stoelen met net iets meer comfort. Reizen per touringcar van De Roo taxi en autoverhuur, dat is zo gek nog niet. Ook niet om mee op vakantie te gaan.  

Overnachten in de touringcar

Neem opstappen bijvoorbeeld. Ga je per touringcar op vakantie, dan heb je zelf de keuze waar je op wilt stappen. Er is altijd een vertrekpunt in de buurt en je hoeft in tegenstelling tot op het vliegveld niet uren van tevoren al aanwezig te zijn. Zit je eenmaal in de prima zittende stoel, dan kun je – als je die behoefte hebt- eten en drinken wat je wilt. Je eet of drinkt van wat je thuis in je tas gedaan hebt of koopt het in de bus, want met de catering is het in een touringcar vaak prima gesteld.   

Twee chauffeurs

Oververhit raak je ook al niet in de luxe bus. Daar zorgt de airco wel voor. Bovendien weten de doorgaans ervaren chauffeurs precies welke temperatuur het best 's nachts gehanteerd kan worden, mocht u moeten overnachten in de bus. Nog iets: wel eens in een auto naar een film gekeken? In de bus kan dat dus wel, zonder het gevaar te veel afgeleid te worden en ongelukken te maken. De betere bussen zijn standaard uitgerust met een dvd-speler en bovendien is de chauffeur vaak wel zo kien een paar goede films mee te nemen. En anders altijd wel iemand van de andere vakantiegangers. Wie een lange reis maakt, doet dat vaak in een dubbeldeks bus waarin twee chauffeurs zitten. Eentje achter het stuur, de ander op de stoel naast hem. Beurtelings chaufferen ze naar de plek van bestemming. Vaak is onderin de bus- waar de bagage staat- iets van een slaapkamertje gecreëerd voor de chauffeur die net gereden heeft. Die kan uitrusten en een paar uur later weer fris en fruitig het stuur overnemen.   

Ruime zitplaatsen

Behalve veilig, is het vaak ook gezellig. Iedereen is uitgelaten en ziet uit naar de vakantie. En onder de medereizigers bevinden zich ongetwijfeld mensen met wie het klikt. Met wie je even een praatje maakt. Wie weet maak je wel vrienden voor het leven in de comfortabele bus. Nog een groot voordeel is dat je prima kunt slapen in de bus. De stoelen hebben namelijk een slaapstand. Dat betekent dat je helemaal uitgerust op je vakantieadres arriveert. Rijd je zelf, dan ben je vaak moe en ben je toch echt eerst een paar uur slaap nodig. Weg eerste vakantiedag! Bovenstaande, de ruime zitplaatsen, de aanwezigheid van een toilet voor noodgevalletjes en de vaak gezellige pauzes langs de Europese of binnenlandse snelwegen maken een reis per luxe bus een aangename reis. En onderweg steek je vaak nog iets op ook. De meeste chauffeurs vertellen namelijk over bijzondere oorden, bruggen en bergen onderweg en zijn behalve chauffeur dus ook gids.


Delen  

Over ons

Blog over auto service

Goedendag, aan het woord is hier Wyse. Mijn leven bestaat een en al uit het kopen en verkopen van klassieke auto's. Mijn grootouders begonnen vroeger een auto service in het midden van Nederland, dit bedrijf werd overgenomen door mijn ouders. Op het moment zijn ze het pensioen ingegaan, maar nog altijd werken ze keihard met het handelen van auto's. Naast het familiebedrijf ben ik zelf een ervaren autofanaat. Ik koop klassieke auto's in, transformeer ze tot een gloednieuwe bak en doe ze van de hand. Met een geweldig team aan amateurs gaan we ook aan de slag voor een milieuvriendelijk en schoon Nederland. Voor meer informatie hierover bekijk mijn blog!

Categorieën

Archief

Recente artikelen